123 AutomatiseringSecurity Camera’s

Wat zijn de voor- en nadelen van camera’s in je bedrijf?
Met bewakingscamera’s kun je je bedrijf 24 uur per dag in de gaten houden. Handig ter preventie van criminaliteit en diefstal. Aan de andere kant vormen camera’s op de werkvloer een behoorlijke inbreuk op de privacy van je personeel. Als je als ondernemer cameratoezicht wilt introduceren, zul je hier een goed evenwicht in moeten vinden en de medewerkers hiervan op de hoogte moeten stellen. Uiteraard leveren wij de nodige stickers voor op ramen en deuren.

De aanwezigheid van beveiligingscamera’s heeft invloed op allerlei aspecten van gedrag en perceptie

Waarom doen?

Er zijn twee belangrijke redenen om camera’s te plaatsen.

Preventie: bewakingscamera’s schrikken af.
Identificatie: ze verzamelen bewijsmateriaal. (uiteraard AVG proof)

Een camera schrikt af …

Bewakingscamera’s werken preventief. Zien overtreders dat een camera alles filmt wat ze doen? Dan laten ze zich – normaal gezien – van hun beste zijde zien. Een mogelijke dader staakt zijn plannen. Of hij gaat naar een doelwit zonder camerabewaking.

Een camera indentificeert …

Helaas: sommige daders storen zich helemaal niet aan camera’s. Maar ook in dat geval zijn bewakingscamera’s nuttig. U vergroot de kans om een dader te identificeren. Dat maakt het voor de politie een stuk eenvoudiger om hem aan te houden. Bovendien zal een overtreder die weet dat hij gefilmd werd, minder snel terugkomen. Het risico om herkend te worden, is veel groter.

… en verzamelt bewijsmateriaal

Bewakingscamera’s verzamelen bewijsmateriaal. Een winkeldiefstal, een inbraak of een overval: de beelden geven u een onweerlegbaar bewijs. Camerabeelden hielpen al heel wat overtreders veroordelen. Waar plaatst u die bewakingscamera’s het beste?

Tips voor bewakingscamera’s bij uw bedrijf

In- en uitgangen:
Plaats camera’s bij alle in- en uitgangen van uw bedrijf, winkel of praktijk. Het zijn de beste plaatsen om personen herkenbaar in beeld te brengen.

Transactiepunten:
Kassa’s, kiosken, tankstations: beveilig alle plaatsen waar transacties met klanten plaatsvinden. Ook dit zijn ideale plaatsen om personen herkenbaar op beeld vast te leggen.

Mogelijke doelwitten:
Dieven en overvallers hebben het vooral op kassa’s, sieradenkasten, kluizen, kantooromgevingen en archiefkasten gemunt. De camera’s die u daarop richt, registreren alle ongewenste activiteiten.

Privéruimtes:
Heeft u ruimtes waarin alleen personeel mag komen? Het zijn mogelijke doelwitten. Plaats een camera boven de toegang tot deze ruimtes.

Afgelegen gebieden:
Parkeerplaatsen en steegjes kunnen geweld en vandalisme aantrekken. Camera’s op deze locaties werken preventief en brengen alle ongewenste activiteiten in beeld.

Beveiligingscamera’s zijn er in vele uitvoeringen en honderden merken. Bij 123Automatisering gebruiken we professionele camera’s van het merk Hikvision. We kunnen deze installeren in combinatie met een NVR (netwerk video recorder) zodat de beelden van alle camera’s worden bewaard. Bent u niet op de zaak? Geen probleem met de App op uw smartphone kunt u heel gemakkelijk live beelden bekijken en opgenomen beelden terug kijken.

Wilt u meer informatie over beveiligingscamera’s bij u op/om het bedrijf of thuis? Vul dan het contactformulier in op onze website.