123 AutomatiseringWifi

Wifi is niet meer weg te denken in ons dagelijks leven. Het hoort tegenwoordig in het rijtje van dagelijkse levensbehoefte. Nu lijkt Wifi vanzelfsprekend maar dit kan vaak voor heel wat uitdaging (en frustratie) zorgen. U herkent het vast wel? Uw device geeft aan dat het signaal goed tot zeer goed is maar de snelheid valt enorm tegen of de verbinding is zeer onstabiel.

Gezien mobiele devices steeds geavanceerder en sneller worden, verlangen we ook steeds meer naar een goed en stabiel Wifi signaal. Een aantal jaren geleden was dit nog heel anders. Snelheden van 1-5Mbps (802.11b) waren ruim voldoende.

De nieuwe Wifi standaard 802.11ac heeft(netto) snelheden tot ongeveer 500-700Mbps. Met nieuwe technieken als Beam Steering, Airtime Fairness en Beamflex+ wordt bereik, stabiliteit en snelheid aanzienlijk verhoogd.

De uitdaging ligt ook nog in de gebruikte frequentieband. Vroeger hadden we alleen de mogelijkheid om de 2,4Ghz frequentie te gebruiken, tegenwoordig kunnen we ook uitwijken naar de 5Ghz frequentie. Deze hogere frequentie heeft (op dit moment nog) veel minder last van storingen en door de keuze van veel meer kanalen dan de 2,4Ghz liggen de snelheden aanzienlijk hoger. Vandaar dat Wireless-AC alleen werkt op 5GHz.

Verder verschilt de performance en stabiliteit ook sterk per fabrikant. In principe kan er een onderverdeling gemaakt worden in drie categorieën:

  • Consumenten Wifi (vaak accespoint en router in één apparaat)
  • Semi-Professioneel (merken als: Engenius, Xclaim, Alcatel-Lucent)
  • Professioneel Enterprise (merken als: Ruckus Wireless, Aruba)

Wij leveren uitsluitend Semi-Professioneel en Professioneel Enterprise apparatuur.

Wireless as a Service (WaaS)

Een stabiel en snel Wifi netwerk zonder geen hoge investering maar voor een minimale vergoeding per maand? Dát is Wireless as a Service (WaaS). Dankzij dit unieke Wifi concept profiteert u zonder investering van de vele voordelen van een professioneel draadloos netwerk. Bovendien heeft u geen enkel omkijken naar het beheer en onderhoud hiervan.

Klik hier voor meer informatie over Wireless as a Service         

Wifi site survey

Omdat we steeds afhankelijker worden van een goed en stabiel Wifi signaal, is het belangrijk om te weten welke signalen er nog meer in de omgeving actief zijn. Verschillende signalen, bijvoorbeeld draadloze bewegingsmelders (PIR), DECT of Bluetooth maar ook het Wi-Fi signaal van uw buren, kunnen uw Wi-Fi signaal behoorlijk beïnvloeden.

Klik hier voor meer informatie over Wi-Fi Site Survey

Straalverbindingen

Via 5Ghz Wi-Fi uw bedrijfslocaties verbinden of een evenement voorzien van draadloze internettoegang? Voor elke branche hebben wij een passende en betaalbare oplossing.

Klik hier voor meer informatie over Straalverbindingen