123 AutomatiseringToegangcontrolesystemen

Toegangscontrole: wat is dat?

Via toegangscontrole wordt het proces van wel of niet toegang verlenen tot een bedrijf of afdeling bedoeld. Middels een systeem met verschillende middelen – zoals een intercom, slagboom, toegangspas, RFID of biometrische toegangscontrole – wordt de vraag ‘heeft persoon X toegang tot gebouw Y?’ beantwoord.

In de praktijk betekent het vaak dat er op ruimtes die u beveiligd wilt hebben een kaartlezer wordt gemonteerd. Afhankelijk van de autorisatie van de badge van de medewerker of bezoeker zal de deur worden geopend.

Een bijkomend voordeel is de registratie en identificatie van de gebruikers van het systeem. Het wordt dan mogelijk om een overzicht te krijgen van wie wanneer een deur geopend heeft.

123AUTOMATISERING biedt naast kaartlezers en identificatie media zoals sleutelhangers ook complete oplossingen inclusief de benodigde software. Uitgangspunten bij alle oplossingen zijn dat de systemen modulair, met andere systemen te integreren en vooral gebruikersvriendelijk zijn.

2N Portfolio

2N biedt verschillende producten en diensten aan, onder andere intercom, intercomsystemen, toegangscontroles en management tool. Daarnaast zijn er verschillende opties zoals bluetooth, wifi, vingerafdruk (touch ID) en gezichtsscan. Zo kunt u de juiste producten aanschaffen voor elke situatie. Hieronder lichten wij enkele oplossingen uit.

2N IP intercoms

Verso – Solo – Helios

2N heeft een breed assortiment in IP-intercoms zoals de Verso. De Verso is zowel te gebruiken voor woningen als grote kantoorgebouwen. De IP verso is configureerbaar en volgens uw behoeften inzetbaar dankzij de modules die u eraan kunt koppelen. 2N biedt vele modules en stellen u in staat om eenvoudig te communiceren met andere systemen, waardoor een nog hogere veiligheid wordt bereikt.

2N toegangscontroles

2N toegangscontrole is de oplossing voor kantoor. Het systeem ondersteunt meerdere identificatiemogelijkheden en veiligheidsniveaus, voor toepassingen binnen en buiten. Identificeer bijvoorbeeld met RFID-kaart, vingerafdruk, smartphone (via bluetooth of wifi) of pincode. Of laat bezoekers voor extra beveiligde ruimtes zich aanmelden met RFID én pincode.