123 AutomatiseringOnline back-up

Een back-up maken van gegevens. Iedereen weet dat het verstandig is om te doen, maar vaak wordt dit niet consequent gedaan. Het beste is om dit proces te automatiseren.

Voordat je begint met het inrichten van een back-up moet je je als organisatie een aantal vragen stellen die van invloed zijn op de inrichting van je back-up.

Denk hierbij aan:

  • Hoe vaak moet er een back-up gemaakt worden?
  • Hoe snel moet de back-up terug gezet kunnen worden?
  • Welke data wilt u back-uppen?
  • Op welk detail niveau wilt u gegevens kunnen herstellen?
  • Hoe lang moet een back-up bewaard worden?

Online Cloud back-up

Online Cloud back-up is een veilige en eenvoudig manier om je bestanden op te slaan waar en wanneer jij dat wilt. Of je nu een online back-up wilt van je afbeeldingen, videobestanden, je tekstbestanden of van een hele PC of een Server. Met de Online Cloud Back-up van 123AUTOMATISERING zijn al je bestanden veilig online in de Cloud opgeslagen.

Het verlies van belangrijke data is op zijn zachts gezegd vervelend. Het terughalen van verloren bestanden is zeer lastig om maar niet te spreken van werk dat weer opnieuw gedaan moet worden.

Voor degene die handmatig een back up maken is het weer de vraag waar deze back-up wordt opgeslagen. In een ladekast of op hetzelfde kantoor? Vergeet je een tijdje een back up te maken dan ben je alsnog de pineut als je computer crasht.

Dergelijke problemen ondervang je dus eenvoudig met een automatische online Cloud back-up.

Een back-up of reservekopie is een kopie van gegevens die zich op een gegevensdrager of binnen een applicatie bevinden om deze te kunnen herstellen mochten ze beschadigd of kwijt raken. Deze kopieën worden preventief gemaakt om belangrijke gegevens veilig te stellen voor het geval de gegevens op de originele drager verloren gaan of beschadigd raken.

Waarom een Cloud back-up verstandig is

Ransomware

Ransomware is Engels voor gijzelsoftware. Hiermee blokkeren criminelen uw computer of versleutelen zij een of meerdere bestanden op uw computer. Vaak moet u een bedrag in virtuele valuta zoals bitcoins, betalen om uw computer of bestanden weer terug te krijgen. Ransomware en varianten hierop zijn tegenwoordig aan de orde van de dag.

Brand

Zorg ervoor dat uw back-up altijd op een externe locatie aanwezig is met het oog op brand.

Diefstal

Helaas komt diefstal van computers of laptops nog vaak voor. Je hoort nog vaak dat bijvoorbeeld laptops uit auto’s worden gestolen. Bij woning- en kantoorinbraak worden eveneens de computers meegenomen. Indien je geen back up hebt gemaakt, ben je alle lokale bestanden kwijt.

Reparatie harde schijf is kostbaar

Je kan de harde schijf repareren nadat deze kapot is gegaan. Vaak is het na de reparatie nog mogelijk om een deel van de data te achterhalen. De reparatie aan de harde schijf is overigens wel een kostbare service.