123 AutomatiseringICT / Telefonie Audit

Weet u de staat waarin uw bedrijfsnetwerk verkeerd? U moet er namelijk op kunnen vertrouwen dat uw ICT-omgeving naar behoren presteert. Met een Audit heeft u in één oogopslag in kaart waar een mogelijke dreiging te verwachten is.

Welke potentiële knelpunten en veiligheidsrisico’s zijn er? Met de ICT audit van 123AUTOMATISERING bent u in de meeste gevallen down time een stap voor. Beter voorkomen dan genezen.

Uw onderneming kan tegenwoordig niet meer functioneren zonder betrouwbare en veilige ICT omgeving. Hieronder vallen o.a. internetverbindingen, WiFi, router en firewall, werkplekken, telefonie, dataopslag en back-up.

 Beschikbaarheid, Betrouwbaarheid, Vertrouwelijkheid

 Tegelijkertijd zijn al deze zaken zeer kwetsbaar. Niet alleen proberen kwaadwillende voortdurend uw gegevens te bemachtigen, maar uitval of verstoring van uw ICT omgeving kan u ook geld, tijd en klanten kosten.

De vraag aan u is:  weet u precies waar u staat met uw ICT/Telefonie omgeving?

 • Zijn er zwakke plekken in uw ICT omgeving waardoor u een risico loopt?
  • Verouderde Software, firmware, verouderde Firewalls, enkele internetlijn …enz.
 • Werkt u nog op een ouderwetse manier waardoor u kostbare tijd verliest?
  • De ontwikkelingen gaan in razend tempo. Er zijn inmiddels wel betere, snellere of efficiëntere oplossingen waardoor u tijd en geld kunt besparen.
 • Is uw ICT omgeving flexibel genoeg?
  • Kunt u gemakkelijk up/down-scalen?
  • Kunnen u medewerkers gemakkelijk thuis of op andere locaties werken?
 • Zijn u en uw mensen zich wel voldoende bewust van ICT risico’s?
  • Wat kost het als uw ICT omgeving 1 dag niet beschikbaar is?
 • Awareness / bewustwording

Wat is de staat van uw telefonie oplossing?

 • Hoe is uw telefonische bereikbaarheid? Heeft u dat ook inzichtelijk?
  • Heeft u wel eens een rapportage uitgedraaid van uw inkomende en uitgaande gesprekken, de wachttijden, verloren gesprekken enz..?
 • Hoe flexibel bent u met uw telefonie? Denk bijvoorbeeld aan thuis werkers en mobiele medewerkers.

Meten is weten

Wanneer u wilt weten wat de staat van uw ICT netwerk is vul dan ons formulier in voor meer informatie:

 • Een complete inventarisatie van uw ICT omgeving met focus op veiligheid en continuïteit
 • Een rapport met aanbevelingen en adviezen

Beschikbaarheid en continuïteit

Beschikbaarheid van systemen is belangrijk voor de beveiliging van informatie. Bij uitval van een netwerk moeten medewerkers zo snel mogelijk weer aan het werk kunnen en mogen geen gevaarlijke situaties ontstaan. Denk hierbij aan continuïteit van ICT-systemen en opslag van data, maar ook aan back-up systemen en beveiliging en autorisatie van ruimten.

Integriteit

Integriteit of betrouwbaarheid beschrijft de mate waarin gegevens, IT-diensten of IT-middelen correct, volledig en actueel zijn. Denk bijvoorbeeld aan autorisatiesystemen maar ook aan het voorkomen van (identiteit)fraude, diefstal of het hacken van computersystemen.

Vertrouwelijkheid

Vertrouwelijkheid of exclusiviteit betekent dat gegevens alleen te benaderen zijn door iemand die hiertoe gerechtigd is. Hiervoor moet je weten welke ‘kroonjuwelen’ van de organisatie beveiligd moeten worden. Informatie of data is vertrouwelijk wanneer deze schade ontstaat als deze bekend wordt buiten de groep die hiertoe geautoriseerd is.

Bewustwording

Hoe goed informatie ook beveiligd wordt, het gedrag van medewerkers is heel belangrijk om beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid te waarborgen binnen de organisatie. Onzorgvuldig gedrag kan er toe leiden dat gevoelige informatie in verkeerde handen valt. Het is dus van belang dat medewerkers zich bewust zijn dat veilig omgaan met gevoelige informatie afhangt van verschillende aspecten zoals beleid, classificatie, toegang en uitwisseling.