123 AutomatiseringMicrosoft Office 365

Wat is Microsoft 365

Microsoft 365 is de nieuwe naam voor Office 365. Microsoft 365 is een verzamelpakket van meerdere Microsoft producten. Zo zit het volledige Office pakket erin met de vertrouwde Microsoft programma’s Word, Excel en Outlook. Daarnaast bevat Microsoft 365 ook Microsoft Office Online zodat je vanuit je webbrowser een Word document kunt bewerken of een Excelsheet kunt aanvullen.

Ontworpen om je te helpen meer te bereiken met innovatieve Office-apps, intelligente Cloud services en hoogwaardige beveiliging

Er wordt ook Cloud opslag voor documenten meegeleverd (SharePoint en OneDrive). SharePoint voor alle bedrijfsdocumenten en OneDrive voor je persoonlijke documenten. En natuurlijk Exchange Online, de uitgebreide emailserver van Microsoft zodat je je emailarchief, agenda en adresboek naadloos kunt synchroniseren met al je apparaten.

Zo maak je met Microsoft 365 jouw bedrijf tot een flexibele organisatie die aan alle verwachtingen kan voldoen en goed inspeelt op de eisen van deze tijd. Microsoft 365 is eenvoudig te installeren, makkelijk te beheren en altijd voorzien van de meest recente softwareversies van de Microsoft-producten. Want met een actief Office 365-abonnement krijg je altijd de nieuwste versies van deze toepassingen. Je mag ze op maximaal vijf computers (pc of Mac) gebruiken.

Bovendien is het veilig. Alleen jij bepaalt wie er bij de bestanden kan. Voor buitenstaanders zijn deze niet toegankelijk.

Migratie naar Microsoft 365

Om de overstap te maken van bijvoorbeeld een lokale client/server omgeving naar Microsoft 365 in combinatie met OneDrive en/of Sharepoint is de juiste kennis en ervaring nodig.
Naast de installatie en configuratie van zo’n Microsoft 365 omgeving is het ook noodzakelijk om uw organisatie te begeleiden op het werken met Microsoft 365.
Zij moeten anders leren werken en moeten deze verandering als het ware ‘omarmen’.

Een ICT partner moet bij een migratie ook echt optreden als partner en het project samen met de organisatie vormgeven en uitvoeren. Alleen deze gezamenlijke benadering garandeert een succesvolle overgang.

123AUTOMATISERING heeft de kennis én de ervaring om ook uw organisatie mee te nemen in het migratie- en transitie-proces naar Microsoft 365.

Ook na de migratie blijft support en beheer van uw ICT infrastructuur noodzakelijk. 

Training

Een belangrijk onderdeel van de migratie is het trainen van de eindgebruikers. Alle gebruikers moeten soepel en snel met de nieuwe manier van werken kunnen omgaan. Gebruikers gaan niet alleen anders werken maar krijgen ook de beschikking over nieuwe applicaties zoals Teams. Zonder training van de medewerkers wordt de volle potentie van Microsoft 365 en Teams niet benut.

123AUTOMATISERING kan een training op maat geven bij u op locatie.

Keuze

Microsoft 365 is  beschikbaar in verschillende abonnementen om zo goed mogelijk aan de behoeften van uw organisatie te voldoen. Als u op zoek bent naar de verschillen tussen de abonnementen dan kunt u hieronder een globaal overzicht vinden welke functies in elk van de abonnementen voor bedrijven zijn opgenomen.

Wenst u meer informatie omtrent de verschillende licenties, een migratie naar Microsoft 365 of een training op maat vul dan ons contactformulier in.

Bekijk alle Microsoft 365 Abonnementen