123 AutomatiseringMicrosoft Teams

Nu we allemaal massaal moeten thuiswerken zijn veel organisaties op zoek naar een manier die het best past bij de organisatie om dit in te vullen. Veel organisaties zijn aan het onderzoeken welke App(s) en hulpmiddelen ze hiervoor gaan inzetten.

Een veel gebruikte App om op verschillende locaties samen te werken is Microsoft Teams.

Wat is Microsoft Teams

Microsoft Teams is een communicatie- en samenwerking dashboard waarin je in Teams met collega’s en externen kunt samenwerken aan projecten.

Het inzetten van Microsoft Teams om alleen binnen je organisatie gebruik te maken van groeps-chats is vrij eenvoudig. Een groeps-chat wordt ook wel een kanaal genoemd. In tegenstelling tot andere chatdiensten kun je in Teams meerdere chats aanmaken per team of project. Hierdoor kun je gemakkelijk teams en projecten uit elkaar houden en creëer je eenvoudig overzicht. Teams stuurt jou een notificatie als je een nieuw bericht ontvangt. Daarnaast kun je heel gemakkelijk iemand uitnodigen voor een 1 op 1 gesprek via audio of video chat.

Maar je kan nog veel meer dan alleen chatten met collega’s. Je kunt bijvoorbeeld ook meetings inplannen met externen. Teams is geïntegreerd met Microsoft Office 365, wat betekent dat je alle Microsoft bestanden heel gemakkelijk kunt delen vanaf je computer, je persoonlijke Onedrive of binnen Teams en kanalen. Ieder bestand dat je deelt wordt opgeslagen in de Teams omgeving. Daarmee heeft iedereen dus toegang tot de laatste versie van elk bestand. Heb je een project waarbij ook externen toegang moeten hebben tot een Team? Dat kan. In Teams voeg je eenvoudig externen toe aan een team. Deel documenten maar bijvoorbeeld ook chats met een klant.

Het is niet meer nodig om naar Outlook te gaan om een meeting in te plannen. Vanuit Teams is het direct mogelijk om een vergadering in te plannen en hierbij de bijbehorende collega’s voor uit te nodigen. Teams raadpleegt de agenda’s van je collega’s om zo de juiste datum die het meest geschikt is eruit te pakken.

Microsoft Teams kan goed worden geïntegreerd met hulpprogramma’s van derden. Via zogenaamde “connectors” is het mogelijk om te communiceren met services buiten Teams.  Denk hierbij aan Apps zoals: Mailchimp, CRM pakketten, Google Analytics enz.

Waarom Microsoft Teams?

Het doel van Microsoft teams is het voorzien van een makkelijkere manier voor groepen om te communiceren en samen te werken.

Het grote voordeel aan Teams is de integratie met Office services. Je hebt door Teams alle tools van Office 365 overzichtelijk op één plek. Hierdoor wordt de eeuwige zoektocht naar bestanden en locaties overgeslagen.

Overal en altijd beschikbaar

Doordat je makkelijk mensen toe kunt voegen aan teams kunnen nieuwe mensen, waar dan ook ter wereld, snel up-to-date worden gebracht. Je hebt namelijk alle bestanden die voor hun relevant zijn op één plek staan.

Onderweg werken? Naast de desktop-versie heeft de online chatdienst een mobiele versie. Je kunt dus op elk moment online samenwerken. Waar dan ook.

https://www.youtube.com/watch?v=9JlyyEeFKXQ

Benieuwd of M.S. Teams ook voor uw organisatie interessant is?
Neem vrijblijvend contact met ons op om uw wensen te bepreken.