123 Automatisering



Is er onderhoud nodig op Firewalls, Routers, Switches en Wi-Fi apparatuur?

Jazeker! Bepaalde devices, zoals een firewall, router of Wi-Fi accesspoint zijn voorzien van software. Dit stukje software noemen we: Firmware.

Zodra een fabrikant een model uitbrengt, wordt de eerste release van de firmware uitgeleverd en hiermee wordt een devices ingesteld en opgeleverd.

Wat wij vaak zien tijdens een technische inventarisatie is dat zo’n device al een geruime tijd in bedrijf is, meestal al een aantal jaren maar nog steeds werkt met de inmiddels sterk verouderde firmware. Een fabrikant brengt met enige regelmaat nieuwe firmware uit, om zo mogelijke beveiligingslekken te ‘dichten’ of verbeteringen en stabiliteit te verbeteren.

Veel fabrikanten hebben tegenwoordig een beheer portaal waarbij de partner alle devices remote kan managen en updaten.

Het grote gevaar van verouderde software is dat actieve hackers de ‘zwakheden’ van de software opsporen en zo binnen in uw netwerk binnendringen.

Zo is enige tijd geleden een kwetsbaarheid (KRACK aanval) ontdekt in het WPA2 protocol. Dit gebruiken we allemaal bij het maken van Wi-Fi connectie.  Dit protocol zorgt voor de juiste encryptie van de data.

Wat kan een aanvaller precies?

Dat is afhankelijk van de gebruikte encryptie. Kort gezegd stelt de methode een aanvaller in staat gegevens tussen de client en het accesspoint te ontsleutelen en in bepaalde gevallen te vervalsen, waardoor informatie verzameld kan worden.

Hebben wij u aan het denken gezet? Twijfelt u of uw apparaten wel werken met recente software (firmware)? Neem contact met ons op, zodat wij uw (netwerk)beveiliging kunnen beoordelen.

Telefonisch contact : 030-3035338

Email contact : info@123automatisering.nl

Contactformulier website : https://www.123automatisering.nl/contact/