123 AutomatiseringExtra veilig internet (EVI)

Phishing, Ransomware en Cryptojacking en andere malware. Veel organisaties worden hiermee geconfronteerd bij gebruik van het Internet. Het is tegenwoordig niet meer de vraag of je als organisatie hiermee te maken krijgt maar wanneer je hiermee te maken krijgt.

Om te voorkomen dat gebruikers op verkeerde sites terecht komen is de dienst Extra Veilig Internet ontwikkeld.
Met Extra Veilig Internet (EVI) maakt u gebruik van een beter beveiligde internetverbinding. Zo kunt u nog zorgelozer internetten.

Extra Veilig Internet is geschikt voor organisaties:

 • Die beter beveiligd willen zijn tegen:
  o Malware
  o Ransomware
  o Virussen
  o Onveilige websites
 • Geen extra apparatuur of software op locatie willen installeren

Extra Veilig Internet werkt op alle werkplekken, smartphones en andere devices die via de met EVI uitgeruste internetlijn naar het internet gaan.

EVI is geen firewall en beschermd niet tegen virussen die op andere manieren op een device terecht kunnen komen (USB, VPN etc). Een goede Antivirus blijft dan ook noodzakelijk.

EVI beschermt de gebruikers wel tegen:

 • Phishing
  Een e-mail met een foute link erin is een veelgebruikte manier om je gegevens te achterhalen of je over te halen om geld over te maken.
 • Ransomware
  Ransomware is een type malware, ofwel kwaadaardige software, die een computer blokkeert of bestanden versleutelt. Pas als je losgeld (ransom) betaalt zou je de computer of de bestanden weer kunnen gebruiken.
 • Cryptojacking
  Cryptojacking is een online bedreiging die zich op een computer of mobiel apparaat verbergt en de rekenkracht van het apparaat gebruikt om vormen van online geld, die bekend staan als cryptovaluta’s, te “delven”. Het is een dreiging die webbrowsers kan overnemen en allerlei apparaten kan binnendringen, van desktops en laptops tot smartphones en zelfs netwerkservers.
 • Malware
  Malware of “kwaadaardige software”, is een overkoepelende term die een kwaadaardig programma of code beschrijft die schadelijk zijn voor computersystemen.
 • Botnets 
  Een vorm van een virus waarmee een device geïnfecteerd kan zijn. Botnets gebruiken besmette hosts om veelal kwaadwillende acties te ondernemen. Is een werkplek onderdeel van een botnet dan kan deze worden ingezet voor spam of een ddos aanval op een website zonder dat de gebruiker zich hiervan bewust is.
 • Downloaden van virussen en schadelijke content.
  Het downloaden virussen en sites die proberen scripts uit te voeren met schadelijke content worden geblokkeerd. Ook als een website is gecompromitteerd maar nog niet opgenomen in EVI werkt deze bescherming. Https downloads kunnen niet worden ingezien en vereisen separatie endpoint security.

Behalve tegen phishing wordt de gebruiker beter beschermd tegen onder meer ransomware en sites met malware. De gebruikers kunnen nog steeds naar alle websites gaan, EVI is geen filter. Alleen als een site malware of andere gevaarlijke content bevat wordt deze geblokkeerd en ziet de gebruiker een waarschuwingspagina. 

EVI is ook alert op verdacht netwerkverkeer van en naar webadressen die niet veilig zijn. Ook als een bedrijfscomputer al deel uitmaakt van een botnet, kan deze niet door criminelen worden misbruikt.

Wilt u ook gebruik maken van Extra Veilig Internet? Vul dan het contact formulier in op onze website.


Lees ook onze blog : Hoe veiligheidsbewust zijn uw medewerkers ?