123 Automatisering

OneDrive

Bestanden delen

Wil je met je collega’s samenwerken in een document? OneDrive zorgt ervoor dat je documenten altijd up-to-date zijn, zodat je effectiever kunt samenwerken. Ga daarvoor naar de onlineversie van OneDrive. Druk met je rechtermuisknop op het document en klik op Delen. Zo kun je verschillende personen uitnodigen en bepalen wat ze met je bestand mogen doen. Zo kun je ervoor kiezen dat anderen het bestand alleen mogen bekijken of bijvoorbeeld ook mogen bewerken.

Bestandrevisies

Heb je per ongeluk stukken tekst uit je document verwijderd? Geen probleem. OneDrive zorgt ervoor dat alle eerdere versies van een document worden behouden. Hierdoor kun je gemakkelijk terugkeren naar een vorige versie. Ga hiervoor naar de onlineversie van OneDrive. Druk met je rechtermuisknop op het document en klik op Versiegeschiedenis. Hier kun je de versiegeschiedenis van het document bekijken en herstellen.

Samen bewerken

Wil je graag samenwerken met collega’s uit je organisatie? Door je documenten in OneDrive op te slaan, komt de samenwerkingsfunctie automatisch beschikbaar. Druk vervolgens op Delen en stuur je collega’s de koppeling naar het document. Zodra zij beginnen te werken aan het document, kun je wijzigingen in real time bekijken. Wissel ideeën uit, chat en plaats opmerkingen met je collega’s direct in het document. Zo krijg je sneller resultaten en krijgt je samenwerking een flinke boost.

Ruimte besparen

Heb je veel bestanden op je pc of laptop staan en wil je graag wat ruimte besparen? Met OneDrive kun je er gemakkelijk voor zorgen dat je bestanden in de cloud komen te staan. Zo kun je ervoor kiezen om je bestanden alleen online op te slaan, of om je meest gebruikte bestanden ook offline op te slaan. Ook kun je de opslaglocatie aanpassen door binnen de verkenner op je rechtermuisknop te drukken en te kiezen waar je je bestanden op wilt slaan. Zo kun je eenvoudig ruimte besparen.

Test